Jobb å jobb ååå...

Jag är sååå tröt t på mitt jobb så jag tror jag kräks! Vill inte sätta mig in den där bilen i kväll igen! Jag har fått nog! Vill kunna ha ett normalt liv och kunna träffa mina vänner på kvällarna.
Vill börja plugga, har hittat 5 KY-utbildningar som verkar roliga bara det att dom börjar om ett halvår och jag vill inte vänta! Vill allt ska hända nu!
Vad ska jag göra i ett halvår då?!
Pilla navel ludd?
Det tar ju inte sååå lång tid!
Röka?
Nä tack jag har slutat!
Kröka?
Inte varje helg det blir dyrt!
Pöka?
Tjaa varför inte... *skavsår*




-My Lump -Check it out!

Har antagligen fått en inflammation i muskeln som går upp från högeraxeln till nacken! Det känns som om att någon har blåst upp en ballong och satt under skinnet på mig. Svullen e den och ont gör den jäveln också! Och i huvudet med! Jefla skiiit!
Har varit hemma från jobbet i tre dagar nu och jag har faktiskt hittat på olika sätt att sysselsätta mig på för en gång skull.

Dag 1: Mest säng liggande med en och annan tur till datorerna (skaffade precis en bärbar) eftersom jag inte lyckades få nätverket att fungera mellan dem. Detta blev till ren frustration eftersom jag fick ringa till Kjell (pappas datatekniker) och fråga vad felet var. Efter en halvtimme var problemet fortfarande olöst så jag ringde inet (där jag köpte datorn) de skickade mig viadre till LG och de skickade mig vidare till info centret för bärbara datorer. Där lyckades jag få hjälp med problem 1. Problem 2 att få en IP adress från routern. Ringde Kjell igen. Han sa att jag skulle vänta ett tag. Funkade fortfarande inte men jag vågade inte ringa igen.

Dag 2: Ingen huvudvärk, men satans ont i axeln. Pratade med Kjell igen. Han ska komma upp. Spelade Sims. Körde min syrra till stan fick hjälpa henne att kolla på jeans. Det slutade med att vi köpte likadana. 

Natt mellan dag 2 och 3: Sov inte särskilt mycket ballongen gjorde sej ordentligt påmind.

Dag 3: Kjell kommer hit idag efter lunch dvs mitt under sändningarna av konståknings EM. Det visade sej att jag skrivit något fel där man skriver i närverksnyckeln! Pinsamt! Fick i allafall tittat en del på EM Kristoffer Berntsson ligger 7:a. JIPPI! Spelade ännu mer Sims.

I Morgon: Skall nog gå till doktorn med min ballong axel! Jag hatar doktorer!

Jag erkänner jag kan inte mycket om datorer. När jag gick ut från affären med datorn i handen var jag tvungen att fråga min syrra om windows va installerat eller om det var sådant man köpte till. Det är inte lätt med teknikens under!

Rökning vs Fettma!

För ett tag sedan bestämde jag mig för att efter jag boardat planet på väg hem från Thailand så ska jag sluta röka. Jag gav mina två sista ciggaretter till Carina och gik på planet som en ny och rökfri människa. Detta var den 1/1-07 20,30 thailändsk tid och 13,30 svensk tid.

När man slutar röka kommer det fram ett annat begär, godis suget! Detta skapade en del undringar. Rökning dödar! Fettma dötar också! Fettma dödar fortare!
En person som över konsumerar mat och är fet vet vi alla att hon eller han kommer dö i förtid, kanske redan om tio år. Konsekvenserna av fettma är dessa; högt blodtryck. diabetes typ 2, hjärt- och kärlsjukdomar, sjukdomar i gallvägarna, ledbesvär, problem med luftvägar, sömnbesvär, cancer och infertilitet, oförmåga att få barn.

Konsekvenserna av rökning är rökhosta, lungcancer, lungemfysem, hjärtinfarkt, fönstertittarsjukan, benskörhet och rökning ökar risken för ofrivillig barnlöshet.

Usch inget är bra. Men varför måste folk predika när folk röker men inte när en 150 kilos klump köper en stor fet gräddbakelse!!! Riskerna är som sagt lika stora oavsett vilket begär man han har.

Många av mina kompisar har valt att sluta röka nu efter nyår, om ni får återfall gå in och läs om sjukdomarna rökning orsakar och borsta tänderna! Så lovar jag att ni aldrig mer vill röka. Och ni som fortfarande röker, gå in och läs ni med och tänk på konskvenserna när ni stoppar in ciggen i munnen!

HANG IN THERE!

En elefant balanserade...

För ungefär tre år sedan hade jag en mardrömsfärd på en kamel. Inte för att jag trillade av eller så utan för att de är äckliga, fula och opålitliga. Kommer (nog) aldrig sätta mig på en kamel igen.

Nu i Thailand kom vi fram till att vi skulle rida elefant till min måttliga förtjusning. Hallå?! Vad är det ni inte fattar?! Djuret väger över ett ton och jag har ingen kontroll!

På dagen D blev vi inklämda i en minibuss med ett svenskt par och en finsk familj som använde filmkameran flitigare än japanerna själva. Så bar det av till giganterna giganter!

Väl framme fick vi fylla i lite papper och jag började kedjeröka för att lugna min nerver. Nånstans mellan min tredje och fjärde cigg blev vi utlotsade på en brygga och under oss eller rättare sagt jämte oss går elefanterna. Fick i alla fall tvingat pappa och carina framför oss så de fick den största elefanten. Haha.
Obekvämare sitsar får man leta efter. Gjorda av järn och stoppningen var skumgummi täckt av en plastyta. Idealiskt för en svettig och nervös turist!

Som tur var hade vi fått två roliga skötare som på knagglig och knappt befintlig engelska fick oss att skratta gång på gång. De plockade blommor åt oss och de lärde oss ett thailändskt ord. Pok-pek jag tror att det betyder skämt eller galen. Inlärningsförmåga och nervositet går inte hand i hand. Vid det här laget har jag börjat slappna av lite dock inte höger handen som låst sej kring järnhandtaget.

Väl framme lyckades jag ta mej av elefanten med dallrande ben och jättesvettig bak! Har nog aldrig känt mej mer tacksam för en cigg! Sen var det dags att mata elefanterna med minibananer. Tveksamt tog jag min klase och närmade mej dem. Inte nog med att  jag suttit på dem nu ska jag stå framför dem!!!  Efteråt när bananerna var slut stod det kvar 10 turister som blivit beklädda i elefant slem!

Då var det äventyret slut och tro det eller ej, men elefanter är söta och jag kan tänka mej att göra det igen!

123229-1

Min stora frustration!

Det värsta jag vet är när folk inte kan vara självständiga och gå efter eget tycke och smak!

Jag vet att det har följt efter mej i hela mitt liv, eftersom min lillasyster alltid och fortfarande härmar mej. Ett starkt minne jag har från det är när jag kom för ett par år sedan och hade köpt en vit J.Lindeberg skärm. Jag visade mamma och Mette vad jag hade köpt. Ca två dagar senare åker de båda ut och köper en svart exakt likadan skärm! De försvarade det med att vi inte brukar gå tillsammans och umgås och därför inte skulle synas samtidigt i skärmarna! Men HALLÅ!! Vad är det ni inte fattar. Det är det värsta jag vet när människor härmar och inte kan hitta sin egna väg!!!

Thailand första kvällen sitter vi på en reastaurang och ska beställa mat. Jag bestämde mej rätt fort för kyckling med grön curry.
Pappa: Ja det låter gott jag tar också det!
Mette: Jag vill också ha det!
Jag: Grrrr.....
Haha den var så stark att pappa börjar svettas, han åt inte ens hälften. Men sa att det inte alls var starkt, fast det syntes på honom. Mette kunde knappt äta det över huvudtaget.
Så jävla stark var den inte.

Lärde de sej inte nåt efter första kvällen!? För varje kväll frågade de alltid vad jag skulle äta. Som tur var började det avta eftersom att jag blev arg!

Här kommer ytterligare ett scenario! Mette och Carina kollade in lite olika skräddare och de hade båda spanat in klassiska asitklänningar. Sen träffades vi allihopa och gick till ett par skräddare. Jag hittade en fin klänning med chiffong över.
Mette: Den kan jag också tänka mig!
Jag: Frustration!
Bstämmer mig för att beställa en kostym i stället! Vem tror ni bestämmer sej för den klänningen exakt så som jag hade hade föreslagit för skräddarna, exakt på tyget och samma chiffong!!!

Funderar skarpt på att bli punkare eller nåt så ingen vill ta efter min stil och min smak!!
Vad ska jag göra åt saken??? Alla försvarar ju det bara!!!

HJÄLP!


Charter

Trångt benutrymme oavsett om resa tar 3 eller 14 timmar

Hur lång tid ska det egentligen ta att stoppa upp sitt bagage och sätta sej?

Charter resenären känns igen på att komma konkandes med händerna fulla av tullfria varor som till största dels består av sprit och cigaretter. Det är ju sååå billigt!

Charter resenären kan inte låta bli att dricka alkohol och att bli full oavsett vilken tid flyget lyfter. De är också kända landningspinkare! Alla ska springa och kissa precis innan bältesknapparna tänds.

Nästa gång blir det reguljärt! Charter mentaliteten får mej att vilja spy!

Thailand

Sådär nu har  jag vart i sverige sen klockan 5 i morse. Skall sova lite nu men räkna med uppdateringar snart!