En Oscar tack!

Åh inte dom igen!
Bestäm dej din gamla ko!
Jag fryser...
Hallå! Var konsekvent mot dina barn de kör över dej...
Ta påshelvetet och gå!
Men för helvete jag har presenterat sortimentet tio gånger nu!
Ska det vara så jävla svårt att välja!

Medans dessa tankar flyger runt i huvudet så står jag med ett leende på läpparna och är otroligt service och säljinriktad!

Jag borde få en Oscar, i allafall en nominering.... snälla...

Make peas?!

Gick precis in på arbetsförmedlingens hemsida för att hålla mig lite ajour med jobben. ( I fall mitt kommande jobb skulle skita sej) Och va hittade jag?!

Har du vad som krävs för att bli Nya Fröken Sverige?

Fröken sverige söker alltså folk via ams hemsida.
Men varför? Finns det inte tillräckligt med unga tjejer som söker dit som är beredda att säga;
"And the most important for me is peace on earth, thank you!" Applause!!!

"Din främsta arbetsuppgift blir att förmedla en positiv bild av det moderna Sverige, men du ska också konsekvent och tydligt arbeta med att lyfta fram Fröken Sveriges nya kärnvärden. Detta ställer mycket höga krav på din förmåga som kommunikatör. Därför söker vi dig som har ett starkt intresse för Sverige som land, och för kommunikation i alla former. Du har en stark integritet, du är utåtriktad och positiv, och du har en grundmurad känsla för teamwork." (citat från ams hemsida)

Så man behöver inte vara snygg längre då?
Antagligen inte!

Fick i allafall en snilleblixt då jag såg den och anmälde min syrra!
(Fick hennes godkännande under lite tvång dock)

I should get a diploma in talking!

Lovade ju att återkomma i yen! Hahaha...
Fick ju två texter över mailade till mig på engelska!
Det var riktig fuck, fl´åt fack engelska! Den första angående den norska kronan var rätt lätt... 
(Det säger jag nu ja, den tog bara 3½ att översätta och sammanfatta).
Gick på den andra texten angående yen, där tog inte ens halva texten 3 timmar...
Som tur va behövde jag inte koncentrera mig på den sista texten...
Kan inte riktigt ta åt mig all ära för översättningarna, fick ju kontakta London!
Tack Charlotte!
Efter den muntliga presentationen trodde jag allt var kört... Han började ställa en massa frågor om det hela. Försöker i panik hitta rätt bland alla hundra dokument jag har öppnat, jag svär det måste varit hundra, minst! Babblade på som in i........ Kände mig oerhört dum och fånig!
Vi vill gärna att du kommer och börjar jobba hos oss!
VA?!
5 Mars here I come! Uppsagd och klar!

Svår svårare svårast?!

Som ni vet är jag för tillfället väldigt trött på mitt jobb så jag bestämde mej för ett tag sen att söka lite nya jobb! Hittade ett som junior börsmäklare, det krävdes bara gymnasieutbildning i ekonomi, så jag sökte. Fyra dagar senare ringer de och håller 1½ timmes intervju med mej samtidigt som jag kör glassbil. Det gick tillräckligt bra för att jag skulle få komma på intervju. Eftersom jag mitt dumma pucko sa att jag inte kan komma mellan 15-17 så fick jag komma klockan tio den 6 februari och bli intervjuad av en norrman. Bra val! Semester eller norrman! Tyvärr visste jag ju inte att han var norsk innan (eller kanske dansk, det är inte så noga.). Fy satan i gatan! Det var nog det värsta jag varit med om. Vad heter premiärministern i Storbritannien, vad heter tyskland förbundskansler och rysslands president? Snacka om hjärnsläpp! På A svarar jag vet inte på B vet inte och på C jag vill gå hem!

Sen kom alla svåra frågor såsom vad är ränta vad är en aktie och vad är inflation?
F´låt sa du inflammation? Hade självklart en hel del egna frågor så som va, f´låt, va sa med mera.
Till sist fick jag en text att läsa igenom angående den japanska valutan. (Like I care?!) Fick tio minuter på mig att läsa och förstå och sedan kunna återberätta och svara på ca 100 frågor angående texten! Det var ju längesedan jag läste om sånt här, har inte direkt hållit mej ajour med den sortens texter på senaste.

Har du några frågor angående jobbet?  Nä jag tror jag är ganska väl införstådd vad det handlar om. Eller? När pinan var över tackade jag för mig och gick eller sprang kanske är mer rätt och satte mej i bilen och kände mig ur dum! Tänkte i mitt stilla sinne om de kommer att erbjuda mej jobbet vilket inte kommer att hända så vill jag inte ha det.

Fortsatte att lunka på i min kokong på hemglass och gissa vad?! Idag (läs i går) ringer Roger som höll telefon intervjun med mej och säger att Torben tyckte att jag var riktigt duktig! Kände mig inte riktigt överrens om det. Så nu ska jag få två texter mailade till mej som jag ska läsa i morgon (läs idag)! Den ena är om den norska kronan och den andra är om den japanska valutan yen. Båda skrivna på fuck engelska f´låt fack engelska. Sen kommer han att ringa upp mej klockan fem och då ska jag kunna förklara texterna! Att bara läsa en artikel om ekonomi på svenska är ju rena grekiskan, hur kommer detta då vara som rena japanskan?

Wish me luck!
Jag återkommer snart i ”yen”!

Krog livet!

Efter en blöt kväll på krogen kommer man hem lite rund och go under fötterna och glad i hågen. Först så dricker man ett par glas vatten för önska man kan lindra baksmällan lite granna. (Enlig mig funkat det aldrig men jag fortsätter att hoppas.) Sedan försöker man med sin underbara precision få tandkrämen att lägga sej på tandborsten. Samtidigt som man försöker borsta tänderna inser man att sminket inte riktigt sitter där det gjorde från början. När och hur kunde det hända?! Så infernaliskt som man kämpat för att få det på plats. Efter sminkborttagnings fasen släpar man se till sängen och väcker sin pojkvän i tron om att han är lika glad som du när klockan är 4 på morgon. Dock får du bara ett antal fräsande ord. Försöker blunda, men va fan det snurrar?! Jag är ju inte ens full?! Ner med ena benet i golvet, sådär nu slutade det tillräckligt mycket för att kunna våga sova i tron om att inte spy.
Efter en natt (läs morgon) med orolig sömn slås ögonen upp 08,15 vart fan är min mobiltelefon!? Letar genom väskan och jackan utan resultat och väcker pojkvännen och säger min mobil måste vara stulen. Han slänger sej yrvaken på telefonen och ringer min mobil. Hör den nånstans inne i lägenheten men var? Lyser det inte lite inne på toaletten? Jo men visst! På handfatet ligger snäckan. (Varför har jag haft med mej den dit?) Åter går till sängen och inser att en EKORRE har bajsat i min mun!!! Jag förstår inte varför det alltid händer efter man varit på krogen? Torrt är det och illa smakar det, det måste vara en ekorre det finns inga andra alternativ! Somnar om…